Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel +31 (0)76 766 00 40 of mail info@dutchuncles.nl

Je droomt er al een tijdje van: een gloednieuwe badkamer. En eigenlijk is de keuken ook wel aan vernieuwing toe. Verhuizen hoeft niet, want je woont met veel plezier in jouw huis. Het is alleen wel nodig om alles eens goed aan te pakken. Zo woon jij nog jaren met plezier in jouw opgeknapte woning. Er rest je na deze conclusie nog maar één vraag: hoe ga je deze verbouwing financieren?

Besluit eerst wat je wil gaan verbouwen

Een nieuwe keuken of de badkamer voorzien van een update? Een verbouwing komt in vele vormen en maten. Ook het verduurzamen van jouw woning telt mee als verbouwing. Breng van tevoren dus goed in kaart hoeveel jouw beoogde verbouwing gaat kosten. Inclusief een bedrag voor onvoorziene kosten, zodat je vervelende verrassingen voor bent. Als je op de hoogte bent van deze kosten, maak je een afweging. Welke financiële middelen ga je inzetten om deze verbouwing te financieren? 

Je verbouwing financieren: dit zijn de opties

Tegenwoordig is het niet meer nodig om hiervoor veel te sparen. Er bestaan diverse andere opties om jouw verbouwing te verwezenlijken. Zo kan jij:

Een persoonlijke lening afsluiten
Voor een verbouwing bestaat ook de optie om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit bedrag ontvang je van de bank zodat jij je verbouwing kan financieren. Houd hierbij wel rekening met de hoge rente die je betaalt over dit bedrag. Voor een grotere uitgave zoals een verbouwing, is dit niet aan te raden.

Kiezen voor de verbouwingshypotheek
De meest gunstige optie van de drie is de verbouwingshypotheek. Dit wordt ook wel een tweede hypotheek genoemd. Dit is een extra hypotheek die je afsluit voor een verbouwing of andere doeleinden. Aan deze optie zitten de meeste voordelen waaronder een lage rente en fiscale aftrekbaarheid. 

Alles weten over de verbouwingshypotheek: download onze whitepaper

Wil jij meer weten over de mogelijkheden voor het financieren van een verbouwing? Lees dan ook onze gratis whitepaper over de verbouwingshypotheek. Zo weet jij binnen no-time of deze bij jouw situatie past, wat de voordelen zijn en meer. Of neem contact met ons op voor een vrijblijvend hypotheekadvies zodat jij weet waar je aan toe bent.

Ontdek de voordelen