Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel +31 (0)76 766 00 40 of mail info@dutchuncles.nl

Als je beslist om te gaan verbouwen, ga je vaak als eerste aan de slag met een plan van aanpak. Gaat het om een complete renovatie, vernieuwing van je badkamer of wil je gaan verduurzamen? Zo breng jij voor jezelf in kaart wat er moet gebeuren en wat het gaat kosten zodat je grip op je financiën houdt. Wil jij geld lenen voor jouw verbouwing of zijn er andere opties om jouw verbouwplannen te bekostigen?

Wat is het doel van de verbouwing?

Voordat je kijkt naar het financiële plaatje van je verbouwing, is het eerst van belang om te weten wat je wilt verbouwen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij het verduurzamen van je woning ook aanspraak maakt op subsidie? Hierdoor heb je minder eigen geld nodig. Terwijl dit bij een reguliere verbouwing weer niet geldt. Stel daarom van tevoren goed voor jezelf vast wat voor toegevoegde waarde een verbouwing heeft aan je huis inclusief de bijbehorende kosten.

Inzicht krijgen in de beoogde kosten

Als je het doel van je verbouwing hebt vastgesteld, komt het financiële plaatje in beeld. Wat wil je precies? Wat zijn de gemiddelde kosten van een dergelijke verbouwing of aanpassing in je woning? Vraag diverse offertes op om een beeld te krijgen van de daadwerkelijke kosten. Zo krijg jij hier een goed inzicht in, waardoor je gemakkelijker besluit welke soort lening het beste bij jouw situatie past.

Hoe ga jij geld lenen voor je verbouwing?

Als financiering heb je de optie om dit zelf te betalen, middels een persoonlijke lening óf een tweede hypotheek. Voor verbouwen of renoveren is het vaak financieel gunstig om een tweede hypotheek af te sluiten zoals een verbouwingshypotheek. Aan deze hypotheekvorm zitten veel fiscale voordelen en is momenteel ontzettend gunstig vanwege de lage rente. De perfecte optie om jouw verbouwing te financieren.

Wil jij geld lenen voor je verbouwing? Kies voor de verbouwingshypotheek! 

Met een verbouwingshypotheek is het mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden jouw huis te laten verbouwen of renoveren. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan onze verbouwingshypotheek whitepaper! Zo weet jij of een verbouwingshypotheek bij jouw situatie past. Heb je toch nog vragen? Dan maken onze financieel adviseurs graag kennis met je tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.