Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Bel +31 (0)76 766 00 40 of mail info@dutchuncles.nl

Beleggen met uw lijfrente-uitkering? Dat doe je toch niet? Mogelijk denkt u daar anders over na het lezen van dit artikel. Fijn dat u het leest, want dat alleen al geeft u een grotere kans op een beter pensioen. Misschien bent u net als zoveel Nederlanders en bouwt u zelf vermogen op voor later. Een groot aantal mensen doet dat via een lijfrente.

Met een lijfrente zorgt u op een fiscaal voordelige manier voor extra inkomen dat u periodiek krijgt uitbetaald vanaf een bepaald moment, bijvoorbeeld als u met pensioen gaat – website Belastingdienst

Hoe werkt het uitkeren?
U bouwt vermogen op dat u later gebruikt voor uw pensioen. Elk jaar stort u op uw lijfrenterekening tot het moment dat u met pensioen gaat. Stel, u heeft 100.000 euro opgebouwd en u wilt de lijfrente uitkeren in 20 jaar. Een simpele rekensom leidt tot een uitkering van 5.000 euro per jaar. Toch klopt dit niet helemaal, want u over deze 5.000 euro krijgt u nog rente. U bouwt dus nog steeds vermogen op over het nog uit te keren bedrag. Hierdoor kan de uitkering iets hoger worden. Hoe hoger de rente, hoe hoger uw uitkering is.

Rente?
De rente is nu het probleem, want die is bijna 0%. U bouwt dus weinig op. Dit heeft grote gevolgen voor uw uitkering. Hieronder ziet u de uitkering bij hogere rendementen.

Rente 0% 1% 2% 3% 4%
Jaaruitkering 5.000 5.542 6.116 6.722 7.385

Tabel 1: Bron: berekenhet.nl

Dit zijn dus enorme verschillen zoals u ziet. Tot een jaar of 10 geleden was 4% een gangbaar rentepercentage om de uitkering mee te bepalen. De lage rente is dus gunstig voor uw hypotheekbetaling, maar zeer ongunstig voor uw pensioen.

De oplossing
Wij werken al jaren samen met verschillende vermogensbeheerders. Beleggen kan slim zijn om uw pensioen te verbeteren. Sommige vermogensbeheerders hebben een rendement van 3%-3,5% per jaar. Dit verhoogt dus uw uitkering significant. Uiteraard hangt het helemaal van uw eigen situatie af wat voor u het beste is en hoeveel u kunt beleggen tijdens uw pensionering. Dat bepalen wij bij Dutch Uncles graag met u.

U kunt namelijk een deel van uw uitkering doorbeleggen en een deel met zekerheid inkopen. Zo profiteert uw van financiële rust met de kans op een beter pensioen. Wij informeren u graag over de beste keuze voor u.

 

Wilt u hier meer over weten?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor financieel advies voor particulier of zakelijk.

Financiele_dienstverlening